Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Νέα έργα σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου σε ρυθμούς «ανάπλασης» από Μπακογιάννη

 Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε για χρονοδιάγραμμα δύο έργων στο «πλαίσιο παρεμβάσεων στην πόλη ώστε να ενισχυθούν και τα "αστικά πνευμόνια" της Αθήνας», όπως είναι ο Λυκαβηττός, ο Εθνικός Κήπος, ο Λόφος του Στρέφη, ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος. «Είναι πια θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από την πρώτη στιγμή, που είναι τα μόνιμα έργα. Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη. Ξεκινάμε από το Σύνταγμα μέσα στον Αύγουστο» πρόσθεσε.

 Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Ζωγράφου, κ. Βασίλη Θώδαγια για το Πάρκο Γουδή, Αθήνα, 10 Μαρτίου, 2020


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε της συνέχεια της «ανάπλασης» του Μεγάλου Περιπάτου καθώς μέσα στον Αύγουστο αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν και τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου ακριβώς όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την φύτευση μεγάλων, ψηλών δέντρων και πρασίνου.

Μίλησε για χρονοδιάγραμμα δύο έργων στο «πλαίσιο παρεμβάσεων στην πόλη ώστε να ενισχυθούν και τα “αστικά πνευμόνια” της Αθήνας», όπως είναι ο Λυκαβηττός, ο Εθνικός Κήπος, ο Λόφος του Στρέφη, ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

«Είναι πια θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από την πρώτη στιγμή, που είναι τα μόνιμα έργα. Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη. Ξεκινάμε από το Σύνταγμα μέσα στον Αύγουστο. Η μελέτη του Συντάγματος, η οποία θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια εβδομάδα από σήμερα, για την τελική της έγκριση, είναι στην πραγματικότητα η ολοκλήρωση της αρχικής μελέτης του Συντάγματος η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ» ανέφερε ο Μπακογιάννης.

Ο Μπακογιάννης παραδέχεται ότι ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε» αλλά «αυτή ήταν η λογική του έργου»

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2020, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ξεκίνησε η «πιλοτική λειτουργία» κόστους σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο δικαίωσε πολίτη που είχε προσφύγει κατά της απόφασης, κρίνοντας ότι η επίκληση της πανδημίας που αναφερόταν ως ο λόγος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας ήταν προσχηματική.

«Το έργο συνεχίζεται κανονικά» ήταν η τότε απάντηση του δήμου, αποφεύγοντας να σχολιάσει επί της ουσίας το ότι η πιλοτική εφαρμογή κρ.ιθηκε παράνομη με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Άκυρες από το ΣτΕ οι αποφάσεις για την «πιλοτική λειτουργία» του Μεγάλου Περιπάτου






Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ