Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Γιατί απαγόρευσε η Κίνα τις γραπτές εξετάσεις σε μαθητές Δημοτικού – Ποιες οι επιπτώσεις στα πρωτάκια

 Σύνταξη:ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Κίνα απαγόρευσε σήμερα (30/8) τις γραπτές εξετάσεις για τα παιδιά ηλικίας έξι και επτά ετών στο Δημοτικό σχολείο, καθώς η χώρα προσπαθεί να ελαφρύνει την πίεση που δέχονται οι μαθητές και η οποία θεωρείται τροχοπέδη για την ψυχική υγεία τους.

Το Πεκίνο άρχισε τον περασμένο μήνα μια ευρεία μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, όπου ο υπερβολικός φόρτος εργασίας των μαθητών και τα απαγορευτικά κόστη των υποστηρικτικών μαθημάτων επικρίνονται όλο και περισσότερο.

Η εκπαίδευση στην Κίνα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ελιτίστικη, με στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις ζωής «γκαοκάο», οι οποίες καθορίζουν στο τέλος του Λυκείου την είσοδο ή μη στην ανώτερη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, δεν θα είναι πλέον δυνατό να οργανώνονται γραπτές εξετάσεις στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη του Δημοτικού.

«Οι υπερβολικά συχνές εξετάσεις παραφορτώνουν τους μαθητές και τους υποβάλλουν σε τεράστια πίεση», εκτιμά το υπουργείο.

Αυτό «βλάπτει την ψυχική και τη σωματική υγεία τους», υπογράμμισε το υπουργείο.

Τον περασμένο μήνα οι αρχές είχαν ήδη απαγορεύσει τα ιδιαίτερα μαθήματα υποστήριξης το σαββατοκύριακο και στη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Το μέτρο προκάλεσε σεισμό στον πολύ επικερδή εμπορικό εκπαιδευτικό τομέα και προκάλεσε αβεβαιότητα όσον αφορά την απασχόληση εκατομμυρίων εκπαιδευτικών.

Στην προσπάθειά τους για την επιτυχία των παιδιών τους, ο γονείς στην Κίνα συνηθίζουν να τα εγγράφουν σε πολλαπλά εξωσχολικά μαθήματα, που συχνά είναι υπερβολικά δαπανηρά.

Αυτοί που έχουν τα οικονομικά μέσα, αγοράζουν επίσης κατοικίες κοντά στα καλύτερα σχολικά ιδρύματα ώστε να μπορούν να στείλουν σ’ αυτά τα παιδιά τους. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει ένα άλμα στις τιμές των ακινήτων.

Όμως το οικονομικό βάρος, που δημιουργεί μια ποιοτική εκπαίδευση, είναι συχνά αυτό που αποθαρρύνει τα ζευγάρια στην Κίνα να αποκτήσουν παιδί, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για να αυξηθούν οι γεννήσεις με φόντο την οικονομική επιβράδυνση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ