Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Με νέο εξοπλισμό ενισχύεται η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

 Σύνταξη: Ιωάννης Γιάτσιος

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να ανταπεξέλξει στις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης των περιστατικών με covid-19.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Aγοραστός, υπέγραψε την ένταξη της προμήθειας σύγχρονων μηχανημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 487.240 ευρώ στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος φορέας υλοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Εμπιστευόμαστε τα δημόσια Νοσοκομεία που παρά την πίεση που δέχονται από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση βγαίνουν κερδισμένα και με πλεόνασμα αξιοπιστίας. Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του ΓΝΛ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προμηθευόμαστε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και τη διευκόλυνση του έργου του υγειονομικού προσωπικού της, που καθημερινά υπερβάλλει εαυτόν. Με ολοκληρωμένο σχέδιο, ενισχύουμε ΜΕΘ παντού στη Θεσσαλία με μηχανήματα που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό δημόσιο σύστημα υγείας και στην μετά covid – εποχή», δηλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ενισχύεται με :
• Δώδεκα ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: Βοηθητικό τραπέζι νοσηλείας για κάθε κλίνη νοσηλείας.
• Τρία σετ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΥ ΑΡΘΡΩΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LED, για τη διενέργεια μικροεπεμβάσεων σε ασθενείς για τους οποίους δεν είναι δυνατή η εισαγωγή τους στο κεντρικό χειρουργείο.
• Έναν ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΟ, με δυνατότητα αποστολής και αποθήκευσης των εξετάσεων στο αρχείο ασθενών της μονάδας.
• Μία ΣΥΣΚΕΥΗ HOLTER 7 ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ, για την καταγραφή και καρδιολογική παρακολούθηση ασθενών.
• Τρία ΔΙΑΦΑΝΟΣΚΟΠΙΑ 2 ΘΕΣΕΩΝ LED, για την εξέταση ακτινογραφιών.
• Τρία ΔΙΑΦΑΝΟΣΚΟΠΙΑ 3 ΘΕΣΕΩΝ LED, για την εξέταση ακτινογραφιών.
• Μία ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΒΗΧΑ, COUGH ASSIST: Η συσκευή υλοποιεί πλήρεις αναπνευστικούς κύκλους, με χρόνους εισπνοής, εκπνοής και αναπνευστικής αδράνειας.
• Δύο ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΥΣ με ενσύρματη και ασύρματη λειτουργία.
• Δύο ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ mip-mep, για την συχνή μέτρηση της λειτουργίας των πνευμόνων.
• Δύο ΦΟΡΗΤΑ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΑ, για επιτόπου εξέταση χωρίς την μετακίνηση του ασθενή.
• Δύο ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΧΕΙΡΟΣ (TABLET), για επιτόπου εξέταση και παρακολούθηση των μηχανικά αεριζόμενων ασθενών, παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού και για καρδιολογικές και κοιλιακές εξετάσεις και εφαρμογές.
• Μία ΣΥΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΙΑΣ ΕΚΠΝΟΗΣ, για την μέτρηση θερμιδομετρίας διασωληνωμένων ασθενών και ασθενών με αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία, για υπολογισμό διατροφής σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
• Ένας ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΜΠΕΔΗΣΗΣ, για εκτίμηση περιοχικού αερισμού, παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού και εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας.
• Ένα ΜΟΝΙΤΟΡ, κατάλληλο για περιβάλλον μαγνητικού τομογράφου: για την παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών κατά την διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας.
• Δύο ΦΟΡΗΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ, για την άμεση πραγματοποίηση όλων των ακτινολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων.
• Ένα ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΙΚΟ C-ARM, για την άμεση πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε ασθενείς που χρήζουν ακτινοσκοπικού ελέγχου με το αποτέλεσμα να είναι άμεσα διαθέσιμο στους ιατρούς.
• Δύο ΣΕΤ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΩΝ στις μονάδες ΜΕΘ και ΜΑΦ: για διαχείριση – αποστολή – αποθήκευση και επεξεργασία ιατρικών εικόνων. Το σύστημα θα συνεργάζεται με το RIS και το PACS του Νοσοκομείου.

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ