Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Λουκέτο ένα μήνα μετά τα εγκαίνια Κικίλια στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Πατρών

 Ένα μήνα μετά τα εγκαίνια που έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, μπαίνει λουκέτο εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το ίδρυμα λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει στην εφημερίδα «Πολιτεία» ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, «άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα…».

Έτσι, σύμφρωνα με τα παραπάνω και με αναφορές σε τοπικά μέσα, στην προσφάτως εγκαινιασθείσα και πολυσυζητημένη Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ πρόλαβαν να κάνουν μόλις ένα χειρουργείο πριν μπει λουκέτο. Το βεβαιώνει μάλιστα στην «Πολιτεία» η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζοντας ότι «όλες οι Χειρουργικές έχουν γεμίσει Covid. Γίνονται μόνο τα τραύματα και κάτι πολύ επείγον χειρουργικό, όπως, π.χ. μια διάτρηση εντέρου. Δώδεκα αίθουσες τη μέρα λειτουργούν για χειρουργείο και δεν γίνεται κανένα τακτικό χειρουργείο».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Κωστακιώτης  περιγράφει και το μπάχαλο -όπως λέει- που επικρατεί σε νοσοκομεία όμορων περιοχών. Όπως, για παράδειγμα, στον Πύργο.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Άφησαν τον Πύργο να τους φύγουν οι γιατροί από τις ΜΕΘ και την Παθολογική με λάθος νέες προκηρύξεις. Όταν ανοίγουν θέσεις παθολογίας για την Αθήνα και οι παθολόγοι δεν πάνε στα νοσοκομεία πώς να μην φύγουν όσοι απέμειναν στην επαρχία; Και εμένα μου ζητούσαν να τους ανοίξω θέσεις στην Πάτρα ή αλλού για να φύγουν. Αλλά εγώ τους κράτησα στον Πύργο έστω κι αν με έβριζαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε βρεθεί στην Πάτρα πριν λιγότερο από ένα μήνα για τα εγκαίνια της πτέρυγας και επιλέγοντας μόνο την ΕΡΤ για την κάλυψη της επίσκεψης του. Αφού εισήλθε ο υπουργός στο νοσοκομείο είχε επιτραπέι η είσοδος μόνο στους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης και οι υπόλοιποι αποκλείστηκαν από την προσωπική ασφάλεια του υπουργού, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Κικίλιας επέλεξε μόνο την ΕΡΤ για την κάλυψη της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας

Πηγή: thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ