«Τριάντα φορές σε 22 μήνες η διοίκηση της ΕΡΤ και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης έχουν φιμώσει, θάψει και διαστρεβλώσει ειδήσεις και πραγματικότητα, υπηρετώντας τύφλα το κυβερνητικό αφήγημα εις βάρος της δεοντολογίας, της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης των πολιτών» επισημαίνει με δήλωσή της  η Νατάσα Γκαρά, Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την προβολή των «κομμένων» επεισοδίων εκπομπής της ΕΡΤ για την αστυνομική βία και τη λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «τα λογοκριμένα ρεπορτάζ και το ραβασάκι της ντροπής που έδινε εντολή να “θαφτούν” τα πλάνα από το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Η πραγματικότητα όμως, όσο και να θέλουν να την κρύβουν και να τη διαστρεβλώνουν, είναι αμείλικτη».  Η ίδια κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπίτσο ότι έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ, από δημόσια ραδιοτηλεόραση του ελληνικού λαού, σε «γαλάζιο» φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας του κομματικού στρατού.

Η προβολή των «κομμένων» επεισοδίων εκπομπής της ΕΡΤ σημειώνει σε σχετική της δήλωση πως καταγράφεται ως μια σημαντική νίκη. «Είναι ελπιδοφόρο ότι ο συλλογικός αγώνας και η επιμονή στην υπεράσπιση της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας ανάγκασαν σε υποχώρηση τη διοίκηση της ΕΡΤ και τους γαλάζιους λογοκριτές της. Την ίδια στιγμή όμως, είναι και αποκαλυπτικό του ασφυκτικού κλίματος χειραγώγησης που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και όχι μόνο», καταλήγει.

Τα επίμαχα ρεπορτάζ, «Ο κύκλος της βίας» του Γιάννη Σουλιώτη για την αστυνομική αυθαιρεσία και της Μάχης Νικολάρα, «Ποιός φυλάει τους φύλακες» για τη λογοκρισία στα social media, μέρος των «Ειδικών Αποστολών» της ΕΡΤ1, οι οποίες πριν λίγο καιρό είχαν λογοκριθεί χωρίς καμία εξήγηση, προβλήθηκαν τελικά τη Δευτέρα 17 Μαΐου από τη δημόσια ραδιοσυχνότητα. Η δημοσιογράφος, Μάχη Νικολάρα, είχε καταγγείλει περίπου πριν ένα μήνα το κόψιμο ρεπορτάζ της για τα social media χωρίς καμία εξήγηση αλλά και άλλων ρεπορτάζ. Το ζήτημα, μάλιστα, είχε φτάσει και στη βουλή μέσω ερώτησης που είχαν καταθέσει 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε σχετικό διαδικτυακό ψήφισμα όπου εκατοντάδες πολίτες ζητούσαν να παιχτούν τα «λογοκριμένα της ΕΡΤ».