Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Νέο γκρουπ εταιρειών από τον Β. Μαρινάκη – Επικεφαλής ο Χρ. Καλογεράκης

 Νέο γκρουπ εταιρειών από τον Β. Μαρινάκη – Επικεφαλής ο Χρ. Καλογεράκης

Στη δημιουργία ενός νέου ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (consumer services) προχωρά η οικογένεια Μαρινάκη, ξεκινώντας με την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην εταιρεία ταχυμεταφορών Courier Center. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, επικεφαλής του νέου γκρουπ ως διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Χρήστος Καλογεράκης, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο αποχώρησε από τον όμιλο Olympia έπειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης πορείας στο τιμόνι της Public και προσφάτως της Public-MediaMarkt (PMM). 

 Σχολιάζοντας την επένδυση στην Courier Center o κ. Καλογεράκης ανέφερε ότι το όραμα του ομίλου "είναι να φθάνουμε καθημερινά και με συνέπεια σε όλες τις πόλεις και τα νησιά της χώρας υποστηρίζοντας τους συνεργάτες μας στο λιανεμπόριο, εξυπηρετώντας τους Έλληνες όπου και αν διαμένουν”.

Σημειώνεται ότι η Courier Center δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ταχυμεταφορών από το 1997. Σήμερα διαθέτει έναν στόλο άνω των 200 οχημάτων που παραδίδουν περισσότερα από 400 χιλιάδες πακέτα κάθε μήνα. Στόχος είναι η εταιρεία, ως μέλος του ομίλου Μαρινάκη, να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

"Όλοι στην ομάδα της Courier Center είμαστε πολλοί περήφανοι. Αποτελώντας πλέον μέρος ενός τόσο σημαντικού ομίλου θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα επενδυτικά μας πλάνα σε τεχνολογίες και logistics capabilities και να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας”, σχολίασε ο Παναγιώτης Χύτας από την Courier Center, που μετά τη συμφωνία αναβαθμίζεται σε Γενικό Διευθυντή της εταιρείας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση με την ολοκλήρωση της εξαγοράς δημιουργείται ένα νέο Group εταιρειών με υποστήριξη από επενδυτικά κεφάλαια της οικογένειας Μαρινάκη, συνεργατών και άλλων επενδυτών. Στο εγχείρημα συμμετέχει επενδυτικά και ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, άμεσος συνεργάτης της οικογένειας Μαρινάκη σε πληθώρα επιχειρηματικών κινήσεων.

Όπως προκύπτει από τις πιο πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2019 έφτασε στο ποσό των περίπου 3,49 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα της χρήσης προ φόρων υπήρξε κερδοφόρο με το κέρδος να ανέρχεται στο ποσό των 34.562,96 ευρώ. Το ενεργητικό έφθασε στο ποσό των περίπου 1,054 εκατ. ευρώ.

Κώστας Κετσιετζής
kostaskets@capital.gr 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ