Την προσωπική της ιστοσελίδα dialogos.metiniki.gr φαίνεται πως επέλεξε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ως την καταλληλότερη για να κατατεθούν οι προτάσεις των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την αναβάθμιση της παιδείας στη χώρα. Κατά τα λεγόμενά της, πρόκειται για ένα «νέο κανάλι άμεσης επαφής και διαλόγου», για το οποίο ωστόσο εγείρονται έντονα ερωτήματα, καθώς δεν φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά στην δική της.

Μάλιστα, οι πυλώνες στους οποίους καλούνται τα ενδιαφερόμενα άτομα να εντάξουν την εκάστοτε ιδέα τους (αναβάθμιση της εκπαίδευσης, καλλιέργεια δεξιοτήτων, συμπερίληψη και ισότητα, αυτονομία και αξιολόγηση, εξωστρέφεια) παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες με τους πυλώνες και τους δείκτες που έχουν τεθεί για την εσωτερική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που εξήγειρε τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών το προηγούμενο διάστημα, οδηγώντας εν τέλει σε αναδίπλωση της υπουργού, ενώ ενυπάρχει μεμονωμένα και ο τομέας της αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους όρους χρήσης, στους οποίους καλείται να συναινέσει όποιο άτομο επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία, αναγράφεται με σαφήνεια πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών «αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας για τους σκοπούς αποστολής ενημερωτικού υλικού του Πολιτικού Γραφείου, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων, προσκλήσεων και άλλων αποστολών και κλήσεων συναφών με την εν λόγω πολιτική δραστηριότητα», με ορατό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν στην προώθηση του προσωπικού της υλικού σε επερχόμενες εκλογές. Το Πολιτικό Γραφείο σάς αποστέλλει υλικό επικοινωνίας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Madmimi (Η.Π.Α.) ή Google (Η.Π.Α.). Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρούνται από το Πολιτικό Γραφείο κατά τη διάρκεια της πολιτικής δραστηριότητας της Βουλευτού Επικρατείας, Νίκης Κεραμέως, εκτός εάν ζητήσετε τη διαγραφή τους».


Πηγή