Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ κοντά στον σταθμό «Ειρήνη» – «Καμία ενημέρωση για οδηγίες εκκένωσης, ανοίξαμε μόνοι μας τις πόρτες»

 Φωτιά σε γραμμές του ΗΣΑΠ σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (25/9) ανάμεσα στους σταθμούς «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη» και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 200 άτομα που επέβαιναν στο συρμό, να κατέβουν από αυτόν και να περπατήσουν μέχρι τον επόμενο σταθμό. Οι επιβάτες καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση, ούτε οδηγίες εκκένωσης, με αποτέλεσμα να ανοίξουν μόνοι τους τις πόρτες εν μέσω μεγάλου πανικού.


Σύμφωνα με επιβάτη που επικοινώνησε με το newsit.gr, δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του συρμού ώστε να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες εκκένωσης του. Ο ίδιος πληροφόρησε ακόμα ότι κατέβηκαν μόνοι τους από τα βαγόνια, αφού πρώτα άνοιξαν μόνοι τους τις πόρτες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συρμός ήταν ακινητοποιημένος, οι επιβάτες είδαν τις φλόγες, τράβηξαν μόνοι τους το μοχλό και άνοιξαν την πόρτα και κατέβηκαν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ, Λεωνίδας Γεωργόπουλος στο ίδιο μέσο «όταν συνέβη το περιστατικό, και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε τις φλόγες, έδωσε εντολή να διακοπεί η ηλεκτροδότηση των γραμμών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σχολίασε στο Χ το περιστατικό λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέλυσε τις συγκοινωνίες.

Σημειώνεται ότι στην Γραμμή 1 η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στο τμήμα Ν. Ιωνία- Πειραιάς, λόγω της φωτιάς.


                                           Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ