Ξανά υπό πίεση βρίσκεται το ΕΣΥ με το υπουργείο Υγείας πλέον να «τρέχει» να βρει λύση της στιγμή και τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ να είναι ανησυχητικά. Ευρεία σύσκεψη πραγματοποείται σήμερα στο υπουργείο Υγείας με θέμα την ετοιμότητα του ΕΣΥ υπό τον «κλοιό» του 4ου επιδημικού κύματος. Στη σύσκεψη υπό την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συμμετέχουν οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και του προέδρου και στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα, γνωστά έγιναν τα δεδομένα του ΕΟΔΥ για σήμερα, σύμφωνα με τα οποία συνεχίζεται η ανοδική πορεία για διασωληνώσεις και απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336, αριθμός αυξημένος κατά 4 από χθες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 265 (ημερήσια μεταβολή +2.32%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 266 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.539 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 3.538, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα κρούσματα προέκυψαν μετά τη διενέργεια 103.260 τεστ (PCR: 16.039, RAPID: 87.221), με τη θετικότητα επί αυτών να βρίσκεται στο 3,43%.




Πηγή