Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το AP και το thehill.com, έκρηξη σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και το τμήμα Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, να γράφει σε ανάρτηση του: «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έγινε έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν θύματα μέχρι στιγμής».

«Θα επανέλθουμε με νέες πληροφορίες όταν μπορέσουμε», πρόσθεσε.

(UPD)Στη συνέχεια με νέα ανάρτηση του επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και αριθμός νεκρών.

Το Politico, σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι πρόκειται για επίθεση του ISIS.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα για Αμερικανούς τραυματίες, χωρίς βέβαια να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες κόσμου έχουν βρεθεί έξω από το αεροδρόμιο τις τελευταίες ημέρες για να φύγουν από τη χώρα, έπειτα από την ανακοίνωση της απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων μέχρι τις 31 Αυγούστου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν, είχε προειδοποιήσει ότι το πλήθος που έχει μαζευτεί στο αεροδρόμιο, κάνει πιθανό ένα σενάριο επίθεσης από τρομοκράτες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό.

To CNN από την πλευρά του επικαλείται αξιωματούχο των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν τραυματίες Αφγανοί.

Πληροφορίες από ανταποκριτές του Guardian, αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε σε μία από τις πύλες εισόδου του αεροδρομίου, και ότι ακολούθησαν πυροβολισμοί.





Πηγή