Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Μανώλης Μήτρου: Ζητήσαμε 66 σχολικές καθαρίστριες και το Υπουργείο μας παρέπεμψε στους Δήμους

 Σύνταξη: Καλλιόπη Βερβέρογλου

Στους δήμους μεταθέτει το Υπουργείο την ευθύνη της κάλυψης των κενών, όσον αφορά στις προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών στα σχολεία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου των σχολικών επιτροπών του δήμου Κω Μανώλη Μήτρου, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου .
Παράλληλα, όπως είπε, συστήνει στις σχολικές επιτροπές των δήμων να υπολογίσουν τις ανάγκες με βάση τις 287 εργατοώρες και όχι με τοποθέτηση προσωπικού πλήρους απασχόλησης.

 

“Η Κυβέρνηση ενώ έχει ενημερωθεί για τις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων για τη νέα σχολική χρονιά, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις πετά το μπαλάκι στους δήμους και προχωρά στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης με τη μέθοδο του μέγιστου αριθμού ωρών ημερήσιας απασχόλησης σε περίοδο μάλιστα πανδημίας” τονίζει ο κ Μήτρου.
Μετά από διάβημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και των Σχολικών Επιτροπών, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου Κω ,εξηγήθηκαν αναλυτικά οι ανάγκες βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπ. Παιδείας και ζητήθηκαν τουλάχιστον τρείς καθαρίστριες για κάθε σχολείο, 66 ζήτησε ο δήμος της Κω για τα 42 εκπαιδευτήρια που λειτουργούν στο νησί.

‘’Το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό ‘’ανέφερε ο κ Μήτρου και ‘’το Υπουργείο μας συνέστησε να διαχειριστούμε το θέμα με σημείο αναφοράς τις 287 εργατοώρες. Κάναμε τους υπολογισμούς και μας έβγαιναν λιγότερες καθαρίστριες από πέρυσι που ήταν 36, από τις οποίες 21 πλήρους απασχόλησης και 15 μερικής .
Μετά τη διαμαρτυρία των σχολικών επιτροπών, ακολούθησε διευκρινιστική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Ο δήμος Κω ήδη έχει δημοσιεύσει τη προκήρυξη για πρόσληψη 60 ατόμων.
Ο σχεδιασμός του δήμου Κω για τη φετινή χρονιά προβλέπει δυο καθαρίστριες για κάθε σχολείο, μια πλήρους και μια μερικής απασχόλησης. Όσον αφορά στα μεγάλης δυναμικότητας σχολεία όπως το 1ο Γυμνάσιο της πόλης και το 3ο προβλέπονται τρεις εργαζόμενες στο κάθε ένα για τις ανάγκες καθαριότητας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ